Hallo Martine, we mogen weer …
“Ja, dat gevoel heb ik echt. We mogen weer! Ik heb echt zin in de Maand van de 1000 Voorbeelden!”

Wat gaan we allemaal doen?
“Nou, als het cliché ‘het is te veel om op te noemen’ ooit waar was, dan wel dit jaar. Werp een blik op de agenda en het duizelt je bijna. Het is heel veel en het is geografisch mooi verspreid. Het wordt voor werkgevers bijna moeilijk om niet tegen een 1000 Voorbeelden-evenement aan te lopen dit jaar. Daar zetten talloze WSP’s, regionale verenigingen en andere partners zich hard voor in. En daar ben ik best wel een beetje trots op.”

Zie je een rode draad tussen de bijeenkomsten?
“De kennismaking tussen werkzoekenden en werkgevers – in veel verschillende vormen – staat bij veel bijeenkomsten centraal. Verder sluiten we aan bij bijeenkomsten, die bredere arbeidsmarktthema’s behandelen. Daar vragen wij aandacht voor inclusie. En vanzelfsprekend – anders zou het de 1000 Voorbeelden niet zijn – worden er weer inclusieve werkgevers in het zonnetje gezet en zo nieuwe inclusieve ambassadeurs geworven.”

Deze week…
“Ik zie nog wel meer rode draden, dus wat ik nog wil zeggen is dat de Maand van de 1000 Voorbeelden ook dit jaar natuurlijk weer een motto heeft. Het is verkiezingstijd, dus wij kiezen de Banenafspraak. Daar roepen anderen ook toe op: Kies de Banenafspraak!

Dat is een oproep aan werkgevers, maar vraagt ook wat van de politiek. En het is campagnetijd. We zijn al druk bezig geweest met een inclusieve analyse van de partijprogramma’s, maar de verkiezingscampagne krijgt ook bij ons een vervolg met een columnserie van (kandidaat) Kamerleden over de toekomst van de Banenafspraak. En dat het politiek leeft, blijkt ook wel uit het feit dat minister-president Mark Rutte de 1000 Voorbeelden heeft willen openen met een column. Met deze aandacht zijn we heel blij.”

Deze week trappen we…
“We hebben het zo over de aftrap. Echt. Eerst wil ik nog even zeggen dat er een uitgebreid online begeleidingsprogramma is. De dagelijkse wekservice maakt tot mijn grote tevredenheid zijn rentree. Er zijn columns en best practices. Dat is heel inspirerend. Maar ook heel informatief: met podcasts als de ToolTalk en de erg interessante reeks online bijeenkomsten van De Normaalste Zaak over de toepassing van wet- en regelgeving voor werkgevers.”

Morgen twee openingsbijeenkomsten…
“Ja, dat is pure luxe. Dat toont de veelheid aan 1000 Voorbeelden-evenementen al weer aan. Op 2 november zal ik in Den Haag spreken bij een bijeenkomst van de Human Capital Agenda. Dan gaat het vaak al snel over meer high-end veranderingen op de arbeidsmarkt. Maar menselijk kapitaal is natuurlijk ook helemaal ons onderwerp, dus met die boodschap trappen we af.

Op hetzelfde moment opent Aart van der Gaag de 1000 Voorbeelden in Arnhem. De provincie organiseert daar een bijeenkomst voor inclusieve werkgevers. Een bijeenkomst die echt gaat om concrete tools om in te zetten op de werkvloer. Trouwens sowieso een compliment aan de provincie Gelderland. Die steekt echt z’n nek uit, dat zie je aan de manier waarop ze als werkgever kansen bieden aan mensen uit de doelgroep Banenafspraak.

Dus een rustig eerste weekje?
“Dat dacht jij maar. Er is nog veel meer leuks: de uitreiking van de Hartstikke Sociaal Bokaal in Alphen, de All-In Werkgeversprijs in Rivierenland. Er is een herfstevent in Amsterdam en een training bij WIZ in Groningen. In de Achterhoek wordt de HUB Technologie geopend en volgens mij beginnen ze in Zaanstreek Waterland al met de uitreiking van de MVO Awards. Dus echt een vliegende start.”

Klinkt goed allemaal, maar waarom eigenlijk weer een nieuwe Maand van de 1000 Voorbeelden?
“Simpelweg omdat we er nog niet zijn. Dus is het goed om de Banenafspraak een maand lang centraal te stellen. Daar komt nog bij dat 2026 geen einddoel is. Ook daarna moet het aantal behaalde banen op niveau blijven – of liever er nog een schepje bovenop doen. Er zijn dus nog genoeg banen om te realiseren.”

Nog een slotwoord?
“Als team zullen we zoveel mogelijk aanwezig zijn bij de evenementen. We verheugen ons op veel ontmoetingen met werkgevers en organisatoren de komende maand.”

De Maand van de 1000 Voorbeelden 2023, een maand tjokvol activiteiten, informatie en inspiratie rond inclusief werkgeven en de Banenafspraak. Martine Schuijer, directeur van de Stichting Nederland Onderneemt Maatschappelijk! en projectleider van ‘Op naar de 125.000 banen’ is uw wekelijkse 1000-Voorbeelden gids in de rubriek ‘Martine kijkt vooruit’.

Volg de Maand van de #1000voorbeelden via