Tijdens het partnerevent van Onbeperkt aan de Slag wordt de samenwerking met de Bart de Graaff Foundation bezegelt, wordt het nieuwe initiatief social impact consultancy gepresenteerd, wordt een Raad van Vrienden geïnstalleerd, de jaarlijkse inclusie award uitgereikt en is een Dragon’s Den waar ondernemers met een beperking hun idee of initiatief kunnen pitchen.

Met in de zaal circa tachtig werkgevers, beleidsmakers en vertegenwoordigers van arbeidsmarktinstanties, wacht Onbeperkt aan de Slag een drukke middag.

Sven Romkes, betrokken bij de organisatie, vertelt: “Ja, dat gaat ontzettend leuk worden. Het jaarevent is een mooi moment om het samengaan van Onbeperkt aan de Slag en de Bart de Graaff Foundation te formaliseren.”

Dit samengaan leidt ook tot een toevoeging aan de dienstverlening van Onbeperkt aan de Slag. Naast de focus op werkzoekenden, krijgen nu ook ondernemers met een beperking meer aandacht. “Steeds meer mensen in Nederland zijn zzp’ers. Dat is een maatschappelijke trend die ook open moet staan voor mensen met een beperking. Het ondernemerschap kan ook voor mensen met een beperking kansen bieden.”

Onbeperkt aan de Slag grijpt haar event ook aan om haar nieuwe concept Social Impact Consultancy te presenteren. “Je zou zeggen weer consultancy, maar dit is anders. Hier gaat het om een heel gerichte begeleiding door ervaringsdeskundigen, dus mensen met een beperking, voor bedrijven die echt beleid willen maken over diversiteit en inclusie.”

De Dragon’s Den bestaat uit tien pitches van ondernemers met een beperking en een geweldig idee of initiatief. “De ondernemers krijgen 2 à 3 minuten de tijd om over hun idee te vertellen. Ook krijgen ze de gelegenheid vragen uit de zaal te beantwoorden. De winnaars worden vervolgens ondersteund bij het opzetten van hun eigen onderneming.”

Behalve de presentatie van de Raad van Vrienden, zal Onbeperkt aan de Slag ook nog haar jaarlijkse award uitreiken aan een persoonlijkheid die zich de afgelopen jaren heeft ingespannen voor inclusie in de maatschappij. “Ik denk dat wij aan het eind van de bijeenkomst tevreden naar huis gaan als de bezoekers niet alleen enthousiast zijn, maar ook geprikkeld zijn met nieuwe ideeën over inclusie en ondernemerschap.”