Nieuwsbrief oktober 20222024-03-08T11:24:11+02:00

Nieuwsbrief ‘Op naar de 25.000 banen’

oktober 2022

‘Op naar de 25000 banen’

Deze Nieuwsbrief Banenafspraak van en voor overheids- en onderwijswerkgevers wordt gemaakt door ‘Op naar de 25.000 banen’. Dit project ondersteunt overheidswerkgevers bij de uitvoering van de Banenafspraak richting 25.000 banen.

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van ‘Op naar de 25.000 banen’ en mogelijk zelf bijdragen aan het succes? Meld u dan aan voor deze nieuwsbrief, die dit jaar 10 keer voor u wordt samengesteld.

Bekijk hier de website van het project ‘Op naar de 25.000 banen’

 

De 25.000 deze maand:

Maand van de 1000 Voorbeelden

Het is alweer bijna november, bijna de Maand van de 1000 Voorbeelden. Op 1 november gaan we van start. Op 1 december ronden we de evenementenmaand af met een bijeenkomst voor inclusieve werkgevers in Noord-Holland.

In de tussenliggende periode: talloze evenementen over inclusie en de Banenafspraak, matching tussen werkgevers en werkzoekenden en inspiratie en informatie voor inclusieve (overheids)werkgevers. De openingsdag:

Meet&Greet

Op 1 november openen we de Maand van de 1000 Voorbeelden met een Meet&Greet. Waarom? Werkgevers, zowel overheid als bedrijfsleven, zitten met de handen in het haar om nieuwe mensen te vinden. Tegelijkertijd staat een grote groep mensen al langer aan de kant. Daaronder ook mensen met een arbeidsbeperking.

Werk in Zicht: congrestival

In de arbeidsmarktregio Groningen wordt de Maand van de 1000 Voorbeelden feestelijk geopend met het Congrestival Aan het werk! Met o.a. Jürgen Raymann, Klaske Veth, Sven Romkes

De Banenafspraak in cijfers

Ook tweede kwartaal 2022 positieve ontwikkeling

In het tweede kwartaal van 2022 kwamen er 3579 banen bij voor mensen uit de doelgroep Banenafspraak. Markt- en overheidswerkgevers samen realiseerden 77.672 banen.

Overheidswerkgevers realiseerden in het tweede kwartaal 494 nieuwe banen. Sinds het begin van de Banenafspraak zijn er 8170 Banenafspraak-banen bijgekomen.

Reactie ‘Op naar de 25.000 banen’ op resultaten Banenafspraak tweede kwartaal

Het tweede kwartaal laat, net zoals de eerste drie maanden van dit jaar, een positieve ontwikkeling zien voor de Banenafspraak.

In het eerste half jaar zijn er bijna 1000 Banenafspraak-banen bijgekomen bij overheidswerkgevers. Dat is een bemoedigend signaal op weg naar de jaardoelstelling, waar natuurlijk nog wel een stevige inspanning voor nodig zal zijn.

Uit de inclusieve praktijk:

‘Het gaat om je functioneren, niet om je beperking’

Het Rijksvastgoedbedrijf deelt een succesverhaal van en met een collega met een arbeidsbeperking.

Inclusief nieuws:

Breed offensief weer in vertraging

De invoering van het Breed offensief, het wetsontwerp dat meer mensen met een arbeidsbeperking aan werk moet helpen, lijkt weer later te worden. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten gaat al uit van 1 juli 2023 als nieuwe invoeringsdatum.

Om de match tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt te verbeteren, wil het kabinet naast regionale loketten gaan werken met persoonlijke werkplannen en een verbeterd aanbod voor om- of bijscholing.

Hoe kijken de grootste leveranciers van de Rijksoverheid aan tegen Social Return? Uit recent rapport blijkt dat zowel opdrachtgevers als leveranciers Social Return een warm hart toedragen, ook omdat het instrument kan bijdragen om nieuwe werknemers aan te trekken in de huidige tijd van arbeidsmarktkrapte.

Nieuwe handreiking werkgevers gepresenteerd

De UU, de NIM en SER Diversiteit in Bedrijf presteren nieuwe handreiking voor werkgevers om de minder uitgesproken medewerkers te bereiken. Zij hebben namelijk veel invloed op de interne reacties op het gekozen inclusiebeleid.

Het Platform Toekomst van Arbeid (een samenwerkingsverband van ABU, Cedris, MBO Raad, NRTO, OVAL en het Verbond van Verzekeraars en een initiatief van de Argumentenfabriek) stelt in paper voor te komen tot één werkhuis per regio voor werkzoekenden.

Vraag van de Maand:

Ook deze maand bereikten ons weer de nodige vragen rond de Banenafspraak. Wekelijks beantwoorden we er eentje op de site. Deze maand uitgelicht de vraag:

Welke evenementen zijn er tijdens de Maand van de 1000 Voorbeelden?

Vragen over de Banenafspraak beantwoorden we op www.opnaarde125000.nl. Inmiddels hebben we al meer dan honderd vragen beantwoord, zoals ‘Waar vind ik mensen uit de doelgroep?’, ‘Hoe werkt een no-risk polis? en ‘Wat houdt de aanpassing van de Quotumwet in?’.

Heeft u ook een vraag? Laat het ons weten, dan nemen we deze op in de Vraag van de Week. U kunt uw suggestie mailen naar redactie25000@outlook.com of doorgeven via twitter aan @25000banen

|Nieuwsbrief ‘Op naar de 25.000 banen’| Alle rechten voorbehouden| Disclaimer| Heeft u tips voor de redactie, laat het ons weten: redactie25000@outlook.com| Bent u geïnteresseerd in de Banenafspraak? Meld u dan aan voor deze nieuwsbrief.|

Blijf geïnformeerd

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Banenafspraak? Meld u dan hier aan voor de nieuwsbrief met columns, interviews, bestpractices en nieuwsverhalen. Of volg ons op twitter:

@25000banen voor overheids- en onderwijswerkgevers
@100000banen voor de 100.000 banen in het bedrijfsleven
@aartgaag als boegbeeld voor de Banenafspraak