“Op de bres voor mensen met een arbeidsbeperking.” Met onder meer deze uitspraak van Jaap Bolt worden de drie aanjagers gepresenteerd op de website van VNO-NCW Midden.
De aanjagers gaan naar bedrijven in Flevoland, Overijssel, Gelderland en Utrecht om meer informatie te geven over de Banenafspraak. Of ze komen langs bij een groep ondernemers. In de Banenafspraak is afgesproken om tot 2026 100.000 banen voor mensen met een arbeidshandicap te realiseren. Vragen die bij het bezoek centraal staan zijn: wat betekent de Banenafspraak precies voor ú en waar start u?

Cees-Jan Gieskens legt uit waarom hij dit project belangrijk vindt: “Vaak wordt gekeken naar opleiding, kennis en kunde van mensen, terwijl een juiste houding het verschil maakt tussen succes of niet.” Heleen Roossien vult aan: “Mijn hart ligt bij een arbeidsmarkt waarop voor iedereen een plekje is, ongeacht aard, kleur, leeftijd of gebrek. Zodat iedereen die dit kan, mee kan doen op de arbeidsmarkt.”

Bent u een werkgever uit Midden-Nederland en heeft u interesse in een gesprek over het aannemen van mensen uit de Banenafspraak? Neem dan contact op met een van de aanjagers. U hoeft geen lid van VNO-NCW te zijn.