Op 3 december 2015, wereldgehandicaptendag, kreeg Margaret Massop van Webmastery de Business Walk of Fame-prijs voor het meest creatieve idee uitgereikt van Lucille Werner. Webmastery won de prijs vanwege de creatieve aanpak om mensen met een handicap vanuit huis te laten werken. Het bedrijf beheert websites en social media voor bedrijven en organisaties, onder meer voor het project ‘Op naar de 100.000 banen’. Bijzonder is dat verschillende medewerkers huisgebonden zijn door een beperking en al het werk op afstand gebeurt. De Lucille Werner Foundation beloont werkgevers die zich inzetten voor personen met een beperking. Alleen werknemers met een beperking mogen hun werkgever voordragen voor een plek op de ‘Business Walk of Fame’. Webmastery krijgt nu een door kunstenaar Henk Schiffmacher gemaakte tegel op de speciale boulevard in het hart van de Zuidas in Amsterdam.
Nominatie door eigen medewerker
Webmastery werd genomineerd door medewerker van het eerste uur Angélique van Ewijk. Zij is volledig afgekeurd vanwege ernstige pleinvrees en paniekaanvallen en zat al twintig jaar in de WAO thuis. Toen Margaret Massop ontdekte dat ze goed was in online communicatie stimuleerde ze haar om als webmaster aan de slag te gaan. Angélique: “Ik ben ontzettend blij dat ze mij deze kans heeft geboden en me alles heeft geleerd. Dat ze echt begaan is met mij en het mogelijk maakt dat ik kan werken.” De eigenaresse vindt het een eer om deze prijs te krijgen. “Vooral omdat je die beloning niet krijgt voor een mooi plan, maar omdat je het werken met mensen met een arbeidsbeperking in de praktijk brengt.”

Gouden kans
Bij het bedrijf zijn op dit moment vier medewerkers in dienst, waarvan twee met een arbeidsbeperking. “In Webmastery heb ik het nieuwe werken gecombineerd met het betrekken van mensen die huisgebonden zijn,” zegt eigenaar Margaret Massop, zelf een ervaren projectmanager internet. Het bedrijf draait sinds 2012 en heeft vaste opdrachtgevers als Alzheimer Nederland, het Wereld Natuur Fonds en De Normaalste Zaak. Medewerker Angélique van Ewijk is heel blij met haar werk. “Vanaf mijn 24e jaar heb ik niet meer kunnen werken en zat ik binnen. Ik leefde als een bejaarde, vulde de dag met een beetje lezen en een beetje breien. Werken voor Webmastery was een gouden kans die ik met beide handen heb gegrepen. Ik voel me veel nuttiger omdat ik iets voor mensen kan betekenen en ik groei nog elke dag.”

•    Lees ook het artikel over Webmastery ‘Aan huis gebonden medewerkers aan de slag via het nieuwe werken’
•    Bekijk de website van Webmastery
•    Lees het artikel over alle winnaars van de Business Walk of Fame