Vostermans kleinVostermans Ventilation BV ontwikkelt, produceert en distribueert wereldwijd axiaal ventilatoren voor industriële en agrarische toepassingen. In juni 2010 zag men mogelijkheden om wajongeren te plaatsen op diverse werkplekken in de productieafdelingen in Venlo. Geert Vergeldt: “We hebben dat destijds in goede samenwerking met een jobcoachburo, Forta4U en het UWV vorm kunnen geven. We zijn een groeiende succesvolle organisatie die op deze manier ook maatschappelijk haar verantwoordelijkheid neemt.”
Sociaal bewust ondernemen
“We hebben werkzaamheden die prima passen bij kandidaten uit deze doelgroep en dat is de basis voor met plezier werken en goed functioneren,” zegt Vergeldt.” Intern gebruikt Vostermans de term ‘sociaal bewust ondernemen’. Dat is niet iets van de laatste jaren, maar al vanaf het moment dat de kernwaarden van het bedrijf werden geformuleerd.  Vergeldt: “Ondernemen met een goed sociaal beleid voor onze werknemers en daarnaast kansen bieden en creëren  voor degene die normaal gesproken lastiger aan een baan kan komen. We denken niet zozeer in efficiencycijfers in dit kader, maar meer richting ‘perfect match’. Wajongeren worden niet gezien als een ‘doelgroep’ als ze aan het werk zijn, maar als collega’s.”

Laat je adviseren
Vergeldt benadrukt dat er mogelijkheden zijn voor alle werkgevers om de samenwerking aan te gaan en kansen te benutten. “Neem contact op met het WSP en laat je adviseren op dit terrein : je komt tot de conclusie dat er veel meer mogelijk is dan je vooraf denkt . Bedrijfseconomische belangen en maatschappelijk ondernemen blijven daarbij uitstekend in balans.”

Lees het hele verhaal van Vostermans.