Platform Toekomst van Arbeid wil werkhuis in alle arbeidsmarktregio’s

Het Platform Toekomst van Arbeid, een samenwerkingsverband van ABU, Cedris, MBO Raad, NRTO, OVAL en het Verbond van Verzekeraars en een initiatief van de Argumentenfabriek, heeft nagedacht over verbetering van de huidige arbeidsmarktinfrastructuur. Het platform wil één werkhuis voor werkzoekenden om zo de brug te slaan tussen werkgevers, die medewerkers zoeken, en werkzoekenden die niet aan het werk komen.

Dit staat in het paper Naar een goed werkende infrastructuur voor de arbeidsmarkt dat het platform dinsdag 18 oktober aan de vaste Kamercommissie SZW overhandigde. In het voorstel stelt het platform een “publiek gefinancierd werkhuis voor dat zich richt op niet werkenden en op een beperkte groep werkenden die risico lopen hun baan te verliezen. Dit werkhuis geeft informatie, advies en wijst als een verkeersregelaar de weg op de arbeidsmarkt.”

De opstellers menen dat het niet de bedoeling is dat het werkhuis “begeleidings-, re-integratie-, loopbaantrajecten en
opleidingen uitvoert, maar mensen hiervoor doorverwijst naar publieke en private aanbieders.” Via het werkhuis zou
informatie, advies en doorverwijzing naar dienstverlening beschikbaar moeten zijn voor alle niet-werkenden (van-uitkering-naar-werk en van niet-werk-naar-werk) en kwetsbare werkenden.

Bron: De Argumentenfabriek

Door |2024-04-26T15:12:33+02:0020 oktober, 2022|Nieuws|0 Reacties

Over de auteur: