In 2014 benaderde het Werkgeversservicepunt Achterhoek de papierverwerkende fabriek PMS in Hengelo met het verzoek Unieke Achterhoekers in dienst te nemen. Ralph Geeraths, die meewerkt in het familiebedrijf als commercieel directeur, was direct enthousiast en zag mogelijkheden.pms_richard-kopie
Dit heeft ook deels te maken met zijn psychologische opleiding. Samen met jobcoach in opleiding Miranda Sheridan is hij de stuwende kracht binnen het project. “Eerlijk is eerlijk, ik moest over een drempel stappen”, zegt directeur en eigenaar Richard Geeraths. “Mijn zoon Ralph was minder bang voor het onbekende en heeft gelijk gekregen.”

Met groot netwerk zelf aan het roer
Productiebedrijf PMS converteert moederrollen papier naar een klantspecifiek formaat. Afnemers zijn de groothandel en fabrikanten die halffabricaten inkopen. Nadat Richard Geeraths als scheepswerktuigkundige zo’n 16 jaar in de machinekamer van grote schepen had gewerkt, zocht hij een baan aan wal. “Na mijn zeemansleven kwam ik bij toeval terecht in de papierindustrie en heb deze sector niet meer verlaten. Als manager en algemeen directeur werkte ik bij meerdere bedrijven en zo heb ik een mooi netwerk opgebouwd. In 2000 ben ik met mijn eigen bedrijf Paper Management Services BV begonnen en kreeg het roer zelf in handen.”

 

Lees het hele verhaal van PMS