Werkgevers in de regio Zwolle krijgen tussen 15 april en eind mei informatie over de Banenafspraak op een bijzondere manier. De partners van Werkbedrijf Regio Zwolle gaan met een speciale campagnebus Bus zwollewerkgevers opzoeken en hen zo ongeveer voor de deur van hun bedrijf informeren over een inclusieve arbeidsmarkt. De bustour is onderdeel van de campagne ‘Daar werken we aan’.
In elke gemeente
Het pop-up werkgeversloket in de campagnebus staat vandaag, vrijdag 15 april, in de gemeenten Steenwijkerland en Westerveld. Daar werd vanochtend gestart met een speeddate tussen werkgevers en kandidaten. In april zijn verder bezoeken gepland in Oldebroek en Meppel, in mei gaat de bus onder meer naar Zwolle, Hardenberg en Staphorst (zie agenda). De bus gaat naar elke gemeente in de regio waar er vraag is, en kan speeddate dwwaworden neergezet op een bedrijventerrein, bij een gemeentehuis of op een andere centrale plek. De bustour is de start van de werkgeverscampagne. Door het hele jaar vinden er zowel lokaal als regionaal activiteiten plaats gericht op werkgevers, zoals werkbezoeken aan ‘goede-voorbeeld-werkgevers’, speeddates en inspiratiesessies.

Gesprek aangaan
Het doel van de campagne is tweeledig zeggen Manon Koldewijn van Werkbedrijf Regio Zwolle en Martine Schuijer van VNO-NCW Midden / MKB Nederland-Midden. “Aan de ene kant biedt het werkgevers de mogelijkheid om in hun eigen gemeente, dichtbij hun eigen bedrijf, de dialoog te starten om plaatsen te creëren voor kwetsbare doelgroepen op de arbeidsmarkt. Werkgevers kunnen tijdens deze actie direct met hun vraag terecht bij samenwerkende accountmanagers van de gemeenten en UWV. Aan de andere kant is het een mooie manier om werkgevers te informeren over en te enthousiasmeren voor invulling van de Banenafspraak. En hoe de werkgever daarbij kan worden ontzorgd en ondersteund. Uiteindelijk gaat het erom dat we er met z’n allen voor zorgen dat we in de regio Zwolle in 2016 1.000 banen realiseren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”