EPI: “Deze medewerker hoort er helemaal bij”

Ivo van den Bemd, operationeel directeur van EPI in Etten-Leur, heeft ruim een jaar gezocht naar de juiste persoon. “We zijn een bedrijf dat hoogwaardige besturingssystemen ontwerpt en bouwt. Onze klanten zijn spelers in de hightechmarkt. Dus het niveau van nauwkeurigheid en zorgvuldigheid in ons werk is erg hoog. We zochten dan ook naar iemand die voor langere tijd bij ons gaat werken, die klikt met het team en die netjes werkt.”

Perfect

Via het Werkgeversservicepunt vond Ivo een medewerker die perfect zou passen: Jos. “Na de kennismaking hebben we Jos de kans gegeven om hier te komen werken. Met wat ups en downs heeft hij z’n draai gevonden en inmiddels werkt hij al zo’n zes jaar bij ons.” Jos voelt zich thuis: “Dit is voor mij de ideale baan. Ik kan in mijn eigen tempo werken en het werk is erg afwisselend.” Jos kent het magazijn op zijn duimpje en hij gaat geregeld op pad. “Om de producten te bezorgen bij de klant. Kan ik even lekker rijden.”

Loyaal

Hoe graag Ivo Jos in dienst zou nemen, blijkt wel uit het feit dat ze er regelmatig over praten. “Dat we dat nog niet hebben gedaan, heeft niets te maken met de loyaliteit van Jos of vanuit het bedrijf. Jos hoort er helemaal bij, zo gaat hij mee naar personeelsfeestjes en hij werkt in onze bedrijfskleding. Maar Jos heeft bij zijn huidige werkgever WVS een beter vangnet mocht hij ziek worden. Onze arbodienst kan daar niet tegen op.”

Jos is wel meer uren gaan werken: “Vier dagen van zo’n zes uur. Op woensdag ben ik vrij en dan moet ik ook echt even bijkomen. Maar dat geeft niet. Ik werk met veel plezier en ik ben dan ook veel minder ziek. Ik zou graag vanuit EPI met pensioen gaan.”