Hutten biedt volop kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Drees Peter van den Bosch, algemeen directeur bij Hutten. ‘Hutten biedt volop kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en is een inspirerend voorbeeld voor andere ondernemers.’

Betekenisvol ondernemen

Het ontwikkelen en stimuleren van talent staat hoog op de agenda van Hutten. En daarbij telt iedereen mee. Ook mensen met een fysieke of lichamelijke beperking, vroegtijdige schoolverlaters, statushouders of moeders die lang niet hebben gewerkt en weer aan het werk willen.

10 procent van het personeelsbestand van de culinaire dienstverlener bestaat inmiddels uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze zijn op veel verschillende plekken in het bedrijf aan het werk. In de zorgbakkerij, de ambachtelijke keuken, bij opdrachtgevers in de bedrijfscatering en ook bij De Verspillingsfabriek.

Wat beweegt Hutten om inclusief te ondernemen? Je kunt zeggen dat het in het DNA van het bedrijf zit verweven. Het voert terug tot oprichter Jan Hutten. Hij wilde met zijn bakkerij al van betekenis zijn voor zijn omgeving. De filosofie dat een bedrijf naast geld verdienen ook maatschappelijk iets toe moet voegen voert nog altijd de boventoon.

De winst van maatschappelijk ondernemen

De afgelopen 6 à 7 jaar wordt er ook meer gekeken naar de commerciële waarde van maatschappelijke initiatieven. Critici willen nog wel eens stellen dat er geld wordt verdiend over de ruggen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar niets is minder waar. Die commerciële blik is nodig om projecten tot een succes te maken. Het maakt ze levensvatbaar en dat maakt medewerkers trots.

Stop verspilling van voedsel en talent

Een mooi voorbeeld van een succesvol project binnen Hutten is De Verspillingsfabriek. Er is in de wereld een groot probleem met voedselverspilling. Er is niets mis met de voedingswaarde van een kromme komkommer of een tomaat met een vlekje erop. Toch worden ze vaak weggegooid. In De Verspillingsfabriek worden al die producten die kwalitatief prima zijn en die vol voedingsstoffen zitten, verwerkt tot topproducten als soepen en sauzen. Zo vinden ze alsnog hun weg naar de consument.

Daarnaast draagt de fabriek bij aan het voorkomen van verspilling van talent. 75% van de medewerkers had een afstand tot de arbeidsmarkt, maar werkt nu met veel plezier bij De Verspillingsfabriek.

Meer voordelen dan nadelen

In een tijd waarin de vraag naar personeel enorm groot is en vacatures moeilijk te vullen zijn, is het moeilijk te bevatten dat er nog altijd zoveel mensen thuiszitten zonder baan. Werkgevers zijn soms nog wat huiverig bij het in dienst nemen van iemand met een arbeidsbeperking. Ze zijn bang dat mensen vaak ziek zijn en ongemotiveerd. Niet nodig zegt Pascal Verheugd, directeur HR bij Hutten ‘Onze ervaring is dat ze niet meer, maar juist minder ziek zijn. Het zijn ontzettend loyale en integere mensen met een enorme arbeidsethos.’ Mensen met een arbeidsbeperking worden bij Hutten dan ook niet gezien als een last, maar als een trots.

Eigenlijk kleven er geen nadelen aan het werken met mensen met een arbeidsbeperking. Het is hooguit de beginfase waar je even doorheen moet. Het administratieve stuk kan dan een horde zijn. Je krijgt te maken met zaken als loondispensatie en subsidies. Laat je daardoor vooral niet tegenhouden, is wat Pascal ondernemers wil meegeven. ‘Veel bedrijven maken een valse start door alles zelf te willen doen. Neem contact op met bedrijven die meer ervaring hebben met inclusief ondernemen. Laat je door hen inspireren. En zoek ook contact met partijen als Start Foundation, Verspild talent of het WerkgeversServicepunt (WSP). Deze partijen kunnen je heel goed verder helpen.’