Martine Uitterdijk, adviseur Arbeidsparticipatie Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB)
‘Mooi om te zien hoe medewerkers opbloeien’

Klik op de cover om het tijdschrift te openen

Op dit moment werken er 25 arbeidsparticipanten bij het CJIB. Deze medewerkers werken op de postkamer, het archief, in het facilitaire team en in administratieve, juridische en ICT-functies. “Ik zie arbeidsparticipanten na een aantal weken vaak opbloeien. Ze krijgen een plekje in het team, gaan met collega’s in gesprek, stellen vragen en discussiëren mee.”

Uitterdijks uitgangspunt is: een vaste baan voor elke medewerker. Dit lukt helaas niet altijd. Bijvoorbeeld als een medewerker is binnengehaald voor een specifieke opdracht of klus, de werkzaamheden niet (meer) bij de medewerker passen, of de werkzaamheden waar we de medewerker voor inzetten door robotisering of digitalisering verdwijnen. “Toch hebben we de medewerker dan wel een fijne werkervaring kunnen bieden en heeft hij of zij zich verder kunnen ontwikkelen.”

Maatwerk

Kandidaten komen via het UWV, gemeentes, re-integratiebureaus en Team Inclusief in contact. Aan de hand van het CV van de kandidaat, kijkt Uitterdijk of er een match te maken is. Als dit zo is, dan nodigt ze de kandidaat uit voor een persoonlijk gesprek. “Ik vind het belangrijk om in te schatten of de persoon die tegenover mij zit binnen het CJIB past. Het is een grote organisatie met open werkruimtes en kantoortuinen. Als medewerker moet je wel in zo’n werkomgeving kunnen werken. Arbeidsparticipanten hebben doorgaans wat meer begeleiding nodig. Hoeveel begeleiding en wat deze begeleiding inhoudt is persoonsafhankelijk. Het vraagt om maatwerk.”

Thuiswerken

Het grootste deel van de medewerkers werkt sinds maart vanuit huis. Dat gaat volgens Uitterdijk prima. “Ik probeer met iedereen zo goed mogelijk contact te houden. Daarom bel of skype ik eens in de twee á drie weken met medewerkers en vraag ik of ze ergens tegen aanlopen. Dat wordt gewaardeerd, merk ik. Uiteraard hebben de arbeidsparticipanten ook gewoon contact met hun eigen manager en met de directe collega’s.”

Uitterdijk merkt dat een deel van de medewerkers het thuiswerken zelfs prettig vindt. Medewerkers hoeven nu niet te reizen. “Voor sommigen is dat reizen namelijk een hele belasting, bijvoorbeeld door een fysieke handicap. Wel missen velen het dagelijks contact met collega’s. Om verbinding te houden, starten onze teams de werkdagen samen via skype.”

Goede start

Vanwege corona ligt de instroom van nieuwe arbeidsparticipanten nagenoeg stil. De afgelopen maanden zijn twee medewerkers geplaatst. “Het is namelijk erg ingewikkeld om arbeidsparticipanten op afstand in te werken en te begeleiden. Dat is natuurlijk jammer. We willen de medewerkers graag een zo goed mogelijke start bieden. We hopen snel weer nieuwe medewerkers te kunnen verwelkomen!”