Ondernemers in de regio Amstelland en Meerlanden kunnen op vrijdag 30 september naar een informatiebijeenkomst over de gevolgen van de Participatiewet. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door AM match.
AM match is een samenwerking van de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn. Samen willen zij in de regio Amstelland en Meerlanden een succes maken van de Participatiewet. Hun doel zijn mensen die vallen onder de Participatiewet nieuwe kansen bieden op betaald werk bij reguliere bedrijven.

De belangrijkste taak van AM match is de ideale match vinden tussen bedrijven en mensen die terug moeten keren in het arbeidsproces. Werkzoekenden krijgen een training van zes weken, waarin ze worden voorbereid om (weer) aan het werk te gaan. Is er een werkplek gevonden? Dan begeleidt AM match werknemer en werkgever, met jobcoaching en advies op het gebied van subsidies en financiële regelingen.

Over de bijeenkomst
Telt uw bedrijf 25 werknemers of meer? Dan heeft de Participatiewet gevolgen voor uw onderneming. Bedrijven met 25 werknemers of meer zijn namelijk verplicht om banen beschikbaar stellen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Tijdens het inspiratiecongres praat Am match u bij over de nieuwe participatiewet. Zodat u weet wat u te doen staat én hoe AM match u daarbij ontzorgt.

Sprekers:
Oos Kesbeke (Kesbeke Fijne Tafelzuren)
Angeline Kierkels (Meerlanden)
Leonore Nieuwmeijer (Asito)
o.l.v. Frénk van der Linden

Startsein door Jette Klijnsma
Direct aansluitend op het inspiratiecongres geeft staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken & Werkgelegenheid het officiële startsein voor de nieuwe organisatie AM match. AM match is een samenwerking van de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn. Samen willen we een succes maken van de Participatiewet.

Meer informatie over het ondernemerscongres.

Aanmelden.