Ctalents, een detacheringsbureau voor mensen met een visuele of auditieve beperking, heeft haar ervaringen van de afgelopen jaren gebundeld en presenteert een Inclusion Roadmap. “Ons doel is dat meer werkgevers mensen uit de doelgroep aanstellen”, zegt Ctalents oprichter Sandra Ballij.
‘Wil je inspiratie en pragmatische tips uit de praktijk over wat er allemaal mogelijk is? Hoe je van inclusie een succes kan maken? Neem dan nu deel aan de Ctalents Inclusion Roadmap!’ Met deze omschrijving prijst Ctalents op haar website de Inclusion Roadmap aan.

“Als detacheerder hebben wij de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met het plaatsen van mensen met een arbeidsbeperking. We hebben gezien wat werkt, maar ook wat niet werkt”, zegt Ballij. Als sociale onderneming heeft Ctalents als doel om de arbeidsmarkt inclusiever te maken. “Onze kennis wilden we dus niet voor ons zelf houden, maar juist delen met andere werkgevers.”

De afgelopen dagen kregen de eerste werkgevers daarom een uitnodigingsmail om deel te nemen aan de roadmap. “Het programma is zowel voor werkgevers die nog eerste inclusieve stappen moeten zetten, als voor werkgevers die al ervaringen hebben opgedaan. Beide categorieën werkgevers zitten met vragen. En wij proberen die te beantwoorden. En onbekendheid wegnemen. Dat is ook een heel belangrijk element. Als het over de doelgroep Banenafspraak gaat, wordt vaak gepraat over meer praktische banen. Maar in onze bestanden zitten volop mensen met een MBO4-, HBO- of WO-opleiding. Maar dat weten heel veel werkgevers niet.”

De roadmap kent drie onderdelen. Wekelijks worden tips gepubliceerd, ook zijn er inspirerende verhalen uit de praktijk en krijgen deelnemers concrete opdrachten om heel praktisch te werken aan inclusie bij hun organisatie. “We willen de deelnemers heel praktisch ondersteunen.”

Overkoepelend heeft Ballij als gouden tip voor organisaties om inclusieve doelen helder en duidelijk te formuleren. Dat zorgt volgens haar voor concrete targets, die idealiter samenhangen met de doelstellingen van de organisatie. “Weet een organisatie wat het wil bereiken, dan kan het ook controleren of dat lukt en – als dat niet het geval is – wat er dan moet gebeuren om wel te slagen. Want geloof me, het is het echt waard.”

Aanmelden kan via de website van Ctalents

* Over Ctalents. Het detacheringsbureau bemiddelt talenten die doof, slechthorend, blind of slechtziend zijn bij het vinden van de eerste baan of een succesvolle vervolgstap in de carrière. Ctalents is een PSO 30+ gecertificeerde sociale enterprise en de organisatie ziet zichzelf als schakel tussen werkgevers en werkzoekenden met een auditieve en/of visuele beperking en heeft als doelstelling om iedereen met een visuele of auditieve beperking het maximale te laten halen uit hun gewenste carrière. En organisaties daarin te optimaliseren.