Om schoolorganisaties in het primair onderwijs te helpen invulling te geven aan de Banenafspraak is een Routekaart banenafspraak primair onderwijs ontwikkeld.

De informatie in de routekaart is geformuleerd op basis van informatie over de Banenafspraak, expertise van diverse organisaties en ervaringsverhalen. Een praktisch hulpmiddel en naslagwerk om aan de slag te gaan met de invulling van de Banenafspraak. De routekaart wordt afgesloten met tips, een overzicht van alle genoemde verwijzingen naar alle websites en een handige checklist.

Het primair onderwijs verbindt zich graag aan het doel van de Banenafspraak, meldt de PO-Raad bij het uitkomen van de splinternieuwe Routekaart op haar website: ‘De sector heeft een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid én het gaat deels over de leerlingen uit de sector (bijvoorbeeld van het voortgezet speciaal onderwijs) die hiermee een plek op de arbeidsmarkt kunnen krijgen’.

De routekaart is een uitgave van de PO-Raad en Vervangingsfonds/Participatiefonds en is tot stand gekomen met medewerking en raadpleging van De Normaalste Zaak.

Routekaart primair onderwijs (pdf)