Het boek ‘100.000 banen’, met portretten van werkgevers met werknemers met een arbeidsbeperking, is een groot succes. De eerste druk is volledig uitverkocht. Daarom wordt gewerkt aan een tweede druk die naar verwachting nog in 2015 uitkomt. Wilt u zich verzekeren van een of meer exemplaren van dit boek, dan kunt u zich nu inschrijven. Voor intekenaars op de tweede druk is de prijs verlaagd!
‘Het hele verhaal’
Het boek is een initiatief van uitgeverij Sinds 1883 en ABU, AWVN, CEDRIS, De Normaalste Zaak en OVAL. Aart van der Gaag, boegbeeld van ‘Op naar de 100.000 banen’, was nauw betrokken bij de opzet en schreef het voorwoord. Aan de hand van twintig portretten van werkgevers en werknemers laat het boek zien hoe inclusief ondernemen in de praktijk werkt. ANP perssupport schreef erover: ‘Dit boek voor ondernemend Nederland vertelt het héle verhaal: eerlijk over wat het oplevert als je mensen met een beperking aan de slag helpt, maar ook waar je als werkgever rekening mee moet houden.’ Staatssecretaris Jetta Klijnsma toonde zich zeer verheugd bij het in ontvangst nemen van het eerste exemplaar van 100.000 Banen op 29 juni jongstleden. Ze sprak haar bewondering uit voor de ondernemers die zich inzetten voor het project en zo werken aan een inclusieve arbeidsmarkt.

Inspiratie
Benieuwd naar de inhoud van het boek? Op deze website staan onder ‘Voorbeelden’ korte samenvattingen van verschillende verhalen. Zo zegt Jan van Ulst van De Groenmakers: “Onze sociale onderneming levert winst voor iedereen. Werk is een groot goed. Het haalt mensen uit hun isolement. En natuurlijk moeten we niet alleen maatschappelijk, maar ook financieel renderen. Dat vraagt om strakke sturing.” En vertelt Hans van Hoven van Blomsma Groep hoe zij met jobcarving mensen met een arbeidsbeperking rendabel inpassen: “De medewerkers krijgen taken die blijven liggen of die door vakmensen erbij worden gedaan. Zo kunnen onze vaste medewerkers productiever zijn.”

Tip: werkt uw bedrijf al met mensen met een arbeidsbeperking en raad u het andere ondernemers ook aan? Misschien is het boek dan een mooi eindejaarsrelatiegeschenk!