CV-ketel fabrikant ATAG Verwarming Nederland BV in Lichtenvoorde bewijst al 20 jaar dat een topproduct maken en sociaal ondernemerschap heel goed samengaan.
Bij ATAG werken in het hoogseizoen ongeveer 26 Unieke Achterhoekers in de voormontage aan de atag_olaf_9618assemblagelijn. In het laagseizoen zijn dat er 10 minder. Voor ATAG is die flexibiliteit heel belangrijk. “De assemblagelijn is zo ingericht dat de talenten van de Unieke Achterhoekers optimaal worden benut. Het is een win-win situatie voor iedereen.”

ATAG medewerker voelen
Volgens HR Manager Olaf Boon voelen alle Unieke Achterhoekers die via Hameland bij ATAG zijn gedetacheerd zich van top tot teen ATAG medewerker. “Het gevoel dat ze er echt bij horen, vinden we belangrijk. Natuurlijk worden ze uitgenodigd voor de ATAG borrels en krijgen ze een kerstpakket.” In de lange tijd die ATAG intensief samenwerkt met Werkgeversservicepunt Achterhoek en Hameland, is de organisatie goed afgestemd op deze mensen. “De bereidheid deze collega’s als gelijken te behandelen zit onderhand bij ATAG in het systeem. De kinderziektes zijn verdwenen en de inwerktijd is korter geworden dan in het begin.”

Loonkostenvoordeel
Hoewel loonkostenvoordeel nooit een vooropgezet doel was, vindt ATAG dat het project ook niet meer mag kosten. “Het mooie is dat er meetbare voordelen zijn. Samen met onze partners Werkgeversservicepunt Achterhoek en Hameland zien wij het als een uitdaging de productiecapaciteit te optimaliseren. Omdat ATAG het lean principe toepast, wordt de maximale waarde voor de klant gerealiseerd met zo min mogelijk verspilling. Deze managementfilosofie neemt niet weg dat wij ons met elkaar verantwoordelijk voelen voor alle sociale aspecten.”

Lees het hele verhaal van ATAG Verwarming Nederland