Aktief_GerryBerndsenDe cijfers liegen er niet om. In vijf jaar tijd heeft Kringloopgroep Aktief als zelfstandige maatschappelijke onderneming 203 Unieke Achterhoekers (43% van de totale instroom) begeleid naar betaald werk . Directeur Gerry Berndsen is enorm trots op dit resultaat. “Het is een prachtige prestatie van ons team en van de Unieke Achterhoekers zelf. Bij Aktief zijn hun normen en waarden positief veranderd.” Aktief is daarmee voor veel Unieke Achterhoekers een belangrijke schakel tussen werkloos thuis zitten en een betaalde baan hebben. Werk blijft toch de beste manier om aan een baan te komen.
Maatschappelijk ondernemerschap
Aktief is veruit het grootste kringloopbedrijf in de Achterhoek en heeft vestigingen in Winterswijk, Groenlo, Gendringen en Doetinchem. Gerry Berndsen: “Maatschappelijk ondernemen is onlosmakelijk met onze bedrijfsactiviteiten verbonden. Naast ons werkgeverschap voor een grote groep vaste medewerkers, bieden we  werkplekken aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Die  werkplekken duren maximaal een jaar. Daarbij richten we ons doelbewust op mensen die een sterke behoefte hebben aan ondersteuning bij het vinden van werk. Wij zijn PSO (Prestatieladder Socialer Ondernemen) gecertificeerd. Dit keurmerk biedt onze opdrachtgevers, de sociale diensten van de gemeenten in de Achterhoek, de garantie dat wij ons werk goed doen.”

Creëren van nieuw perspectief
“Het valt niet mee sommige mensen aan het werk te krijgen. Er is een groep – de granieten kern – die het geloof in zichzelf heeft verloren. Door bij Aktief aan de slag te gaan, hervinden ze het arbeidsritme, ervaren de gezelligheid van collega’s en leren nieuwe vaardigheden. Hiermee wordt niet alleen hun afstand tot de arbeidsmarkt verkleind. Ze zitten ook weer lekker in hun vel, omdat er weer toekomstperspectief ontstaat.”

Lees het hele verhaal van Kringloop Aktief.