verlicht toetsenbordWerken met een arbeidsbeperking binnen een ‘gewone’ organisatie. Dat moest toch mogelijk zijn, waarom was daar een wet voor nodig? Volgens de overheid om werkgevers in Nederland een zetje te geven. Want we willen wel, maar een beetje stimulans kan geen kwaad. Ook wij willen graag en bieden, waar mogelijk, banen aan mensen met een arbeidsbeperking. Participatie kwam op de agenda en Reed Business Information ging inclusief.
Was het makkelijk? Op zich wel. Er was niet veel nodig om de organisatie te overtuigen. Best iets om trots op te zijn in een corporate organisatie met een hoge output en veel dynamiek. Op verschillende plekken was een arbeidsplaats beschikbaar. Informatie over deze wetgeving en hoe dit aan te pakken kwam gevraagd en ongevraagd naar ons toe. En zowel gemeenten als uitzend/W&S bureaus wilden ons graag helpen bij het opstellen van een plan, implementatie en het vinden van de juiste kandidaten. Een belangrijk detail in dit project was de vacaturetekst. Wij zochten medewerkers voor de Telemarketing. Zorg dat de  tekst laagdrempelig is en de doelgroep uitnodigt; je gebruikelijke vacaturetekst kan de doelgroep afschrikken.

Heb je de juiste medewerker gevonden dan begint het echte werk. Van belang is vooraf goed met elkaar te bespreken welke begeleiding en aanpassingen de medewerker nodig heeft. Wijd daar gerust een extra gesprek aan, schroom niet om duidelijke vragen te stellen en betrek vanaf het begin de jobcoach èn de afdeling er bij. Eenmaal aan het werk zie je pas of het voorwerk goed was en wat nog nodig is om de plaatsing een succes te maken.

Wij zijn heel tevreden met het resultaat. De eerste medewerker is in dienst en na een aantal maanden aanloop gaat het goed. Hij draait binnen zijn mogelijkheden volwaardig mee en dat doet hem zichtbaar goed. De afdeling is er socialer op geworden. Daar was overigens niets mis mee, maar mooi te zien die onverwachte neveneffecten.

Essentieel voor kans op succes is denken in mogelijkheden, bereid te zijn tijd te investeren en aanpassingen in de functie en/of de werkplek te doen en de enige drive is maatschappelijke verantwoordelijkheid!

Foto Helga Bergfeld

 

Helga Bergfeld
HR-manager Reed Business Information