verlicht toetsenbord
Stel je doelen groot, dan mis je ze niet. Deze quote van Loesje is mijn levensmotto. Een groot doel zet mensen in beweging. En dat is wat het plan 100.000 banen voor mensen met een arbeidsbeperking beoogt. Het gaat niet alleen om het exacte getal, het gaat om de ambitie die het getal uitstraalt. 100.000 banen is een groots en meeslepend doel, dat spreekt aan.

Onlangs hebben twee collega’s in mijn team iets bijzonders gedaan. Een collega moest afscheid nemen door het aflopen van een contract. Mijn collega’s Monique en Ruby hebben gezorgd dat Marten een nieuwe baan kreeg bij een van onze partnerbedrijven. Deze collega kon zich zelf niet goed verkopen, dat hebben Ruby en Monique gedaan.

Iedereen blij en gelukkig, de nieuwe werkgever, de oud-collega’s en vooral Marten met zijn nieuwe baan. Besef dat je elke dag weer zelf het verschil kan maken. Begin gewoon klein, voor 1 persoon. Met je netwerk, met je verhaal, met je daadkracht. Dan doen die andere 99.999 mensen dit op hun manier in hun werkomgeving.  De 100.000 banen zijn een optelsom van 100.000 werkgevers die iets doen. Zo simpel. En zo effectief.

Be the change you wish to see in the world. Gandhi heeft het ons voorgeleefd. Laten we in zijn stijl onze bijdrage leveren  nu en in de komende jaren. Op naar 100.000 banen.

p-mariavanderheijden-04072016-6777Maria van der Heijden

directeur-bestuurder
MVO Nederland