AmbassadeursbordMet zijn eigen uitzendbureau wil Harm Wiertz het komende jaar 100 mensen met een arbeidsbeperking een contract aanbieden. Het uiteindelijke doel? Een vaste werkplek, bij Wiertz Personeelsdiensten of een andere werkgever.
Continuïteit
Wiertz werkt vol overtuiging volgens het Rijnlandse model. Niet de winst van het Limburgse familiebedrijf staat op de eerste plaats, maar de continuïteit. Winst is volgens Wiertz het gevolg van een goede dienstverlening. Daarom specialiseerde het uitzendbureau zich ook bewust op de arbeidsmarkt in de eigen regio en heeft het 16 fysieke filialen, verdeeld over de hele provincie Limburg. “Je moet mensen goed in de ogen kunnen kijken om dit werk te kunnen doen. Dan heb ik het zowel over de inleners, als over de kandidaten. Ons werk is een brug slaan tussen mensen die werk zoeken en mensen die vacatures hebben. Dat kan volgens mij alleen als er sprake is van persoonlijk contact.”

Baanzekerheid
Werken via een uitzendbureau kan een goede manier zijn om weer aan de slag te gaan voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar flexwerk is volgens Wiertz uiteindelijk niet zaligmakend, zeker niet voor deze doelgroep. “Niks tegen flexwerk, natuurlijk niet. Maar uiteindelijk draait het om bestendig werk. Deze mensen hebben al met onzekerheden genoeg te kampen. Geef ze baanzekerheid en je zult zien dat ze helemaal opbloeien. In de perfecte constructie komen mensen via de uitzendconstructie binnen bij een bedrijf om daar vervolgens een vaste baan te krijgen. Dat kan natuurlijk ook bij ons. Wij hebben ook mensen voor onbepaalde tijd in dienst en vervullen een echte werkgeversrol, met alle begeleiding en opleidingen die daarbij horen.”

Lees het hele verhaal van Wiertz Personeelsdiensten