Reiswerk heeft een speciale editie van het Reiswerk Webmagazine uitgebracht. Deze special bevat alle informatiereiswerk rondom de 100.000 banenafspraak om mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen.
Reiswerk en de 100.000 banenafspraak
In 2013 lanceerde Reiswerk* de campagne Dichtbij, waarbij ze aangaven dat een Wajonger dichterbij is dan een werkgever wellicht denkt. Inmiddels richt Reiswerk zich op een bredere doelgroep; mensen met een arbeidsbeperking.

‘Werken met mensen met een arbeidsbeperking loont’
In het webmagazine wil Reiswerk laten zien hoe mensen met een arbeidsbeperking een kans geboden kan worden binnen de reisbranche. Want met de juiste aanpassingen vanuit het bedrijf én de medewerker met een arbeidsbeperking, is het realiseren van een passende werkplek heel goed mogelijk. Zo schrijft Reiswerk op haar site.

Ook in de reisbranche
Het webmagazine geeft praktische handvaten en inzichten met betrekking tot het werken met mensen met een arbeidsbeperking. De checklist in het midden van het webmagazine laat zien dat het minder moeilijk of lastig is om iemand met een arbeidsbeperking in dienst te nemen dan som sgedacht wordt.

Telefonisch onderzoek werkgevers
Reiswerk start op 1 september met een telefonisch onderzoek naar de inzetbaarheid van mensen met een arbeidsbeperking binnen reisorganisaties. Ruim 500 werkgevers zullen gebeld worden met de vraag of zij mee willen werken aan een kort telefonisch onderzoek. Reiswerk werkt voor het onderzoek samen met SociaalPlus; het telefonische onderzoek zal dan ook worden uitgevoerd door mensen met een arbeidsbeperking.

* Reiswerk is het samenwerkingsverband van werkgevers (branchevereniging ANVR) en werknemers (vakbonden FNV bondgenoten, CNV dienstenbond en De Unie) in de reisbranche.