“Enorm inspirerend en ontroerend tegelijk,” zo noemt Aart van der Gaag, commissaris Op naar de 100.000 Banen van VNO-NCW, de inzet op het gebied van sociaal ondernemen van Albert Heijn Distributiecentrum en ID Organics in Zaandam. Ook wethouder Dennis Straat van Zaanstad, die Van der Gaag vergezelde bij het werkbezoek op de Dag van de Duizend Voorbeelden, is onder de indruk: “Beide bedrijven zijn een voorbeeld van sociaal ondernemen en ontvangen daarom van ons een dubbel en dwars verdiend presentje.” Naast Zaanstad gingen ook in Wormerland en Oostzaan wethouders op pad om bedrijven in het zonnetje te zetten.

De werkbezoeken in arbeidsmarktregio Zaanstreek-Waterland zijn onderdeel van de Dag van de Duizend Voorbeelden. Dit landelijk initiatief van VNO-NCW, MKB Nederland en LTO Nederland informeert ondernemers over de Banenafspraak. Deze afspraak, in 2013 gemaakt tussen overheid, werkgevers- en werknemersorganisaties, heeft als doel dat er in 2026 125.000 banen gerealiseerd zijn voor mensen met een arbeidsbeperking. Alle vier de uitgelichte bedrijven werken al langere tijd met medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt en hebben een voorbeeldfunctie voor andere ondernemers die ook sociaal willen ondernemen.

 

Van links naar rechts Aart van der Gaag (VNO-NCW), Herman Dupon (Albert Heijn Distributiecentrum) en Dennis Straat (wethouder Gemeente Zaanstad).


Trots
Als aftrap van de landelijke Dag van de Duizend Voorbeelden brachten de heren Van der Gaag en Straat een bezoek aan Albert Heijn Distributiecentrum en ID Organics. ID Organics heeft een aantal mensen met een arbeidsbeperking aan het werk. Voor directeur Jetse Schokker de normaalste zaak van de wereld: “Een derde van het personeel heeft een afstand tot de arbeidsmarkt: denk aan ouderen, ex- verslaafden, ex-gedetineerden en mensen met een arbeidsbeperking. Iedereen is welkom hier, want onze ervaring is dat deze mensen iets extra’s aan je bedrijf geven. Zij zijn heel loyaal en als ik zie hoeveel plezier het werken met deze doelgroep oplevert op de werkvloer, dan vraag ik mij oprecht af waarom ik een machine zou kopen als een mens het kan doen.”
Voor wethouder Dennis Straat van de gemeente Zaanstad is ID Organics een voorbeeld voor andere ondernemers: “Wat ID Organics ons vandaag laat zien, is prachtig ondernemen, zowel duurzaam qua productie als qua mensen. Zeker voor zo’n relatief klein bedrijf. Met recht een stevige ambassadeur voor het MKB, zowel in onze regio als daarbuiten.”

Inspirerend
Albert Heijn Distributiecentrum besteedt veel aandacht aan het zich thuis voelen van de collega’s met een arbeidsbeperking. Elke medewerker krijgt daartoe een buddy. Herman Dupon, sitemanager van Albert Heijn Distributiecentrum Zaandam: “De buddy wordt speciaal opgeleid om een nieuwe collega met een arbeidsbeperking niet alleen werktechnisch te begeleiden, maar ook te zorgen dat hij of zij zich snel thuis voelt in ons bedrijf. Want dat laatste vinden wij minstens zo belangrijk. Zelf merk ik dat deze mensen enorm inspireren en dat het een verrijking is op de werkvloer. Sterker nog, het maakt mijn werk nog leuker en is de investering absoluut waard.”
Aart van der Gaag: “De ware ambassadeur voor de Banenafspraak is de ondernemer die het doet, zoals beide bedrijven hier in Zaandam. Beide zijn een prachtig voorbeeld van sociaal ondernemen in de praktijk en ik reken erop dat collega-ondernemers deze voorbeelden zullen volgen.”

Voorbeeld
In Wormerland overhandigde wethouder Kees van Waaijen aan Komet Metaalwaren het cadeau van de Dag van de Duizend Voorbeelden en een boeket bloemennamens gemeente Wormerland. “Komet Metaalwaren is een voorbeeld voor andere bedrijven in Wormerland,” aldus de wethouder. “Ik hoop dat er nog meer bedrijven in Wormerland dit mooie voorbeeld volgen om mensen met een arbeidsbeperking een fijne werkplek te bieden.” De drie werknemers met een beperking – Timothy, Ton en Willem – ontvingen een cadeaubon van de wethouder. Zij werken met veel plezier bij Komet.

Zelfvertrouwen
Ook Ruig Wild en Gevogelte in Oostzaan biedt werkplekken aan mensen met een arbeidsbeperking. Wethouder Siefko Julius bedankte de specialist in wild en gevogelte daarvoor met het cadeau van de Dag van de Duizend Voorbeelden en een bos bloemen namens de gemeente Oostzaan. Naast de inspanningen van zijn eigen bedrijf zet Jan Ruig zich in de regio in als bestuurslid van het Werkbedrijf en bestuurslid van de Oostzaanse werkgeversvereniging. Wethouder Julius: “Het is voor werknemers met een arbeidsbeperking verschrikkelijk belangrijk om werk te hebben, want zo krijgen ze zelfvertrouwen en horen erbij. Ik ben blij dat Ruig dat mogelijk maakt en hoop dat veel meer werkgevers in Oostzaan dat ook gaan doen.”